Music Player

úterý 14. července 2015

Tablet Wacom Intuos Pen & Touch S

Ahoj! Dlouho jsme se neviděli.. no nic..
 Takže! Dneska bych vám chtěla říct něco o tabletu Wacom Intuos Pen & Touch small, který momentálně používám a snažím se přijít na všechny jeho možnosti a vychytávky.
 Tablet není zrovna velký, ale pokud máte nějaký menší studentský stůl jako já, tak se vám tam vejde tak akorát.
Aktivní plocha (to na čem můžete kreslit) je 152 x 95 mm, takže asi velikost papíru A5.
Má 4 tlačítka v horní části, která si přes menu nainstalované v počítači/notebooku, můžete libovolně nastavit. Např. tlačítko v levém horním rohu by mohlo znamenat "zpět", nebo-li ctrl+z.
Můžete si po otevření tabletu ve spodní části změnit barvu kroužku na peru, kterým kreslíte a nebo úchytky na pero (viz níže obrázek).
Pero je tlakově citlivé, bezdrátové a bez baterek. Stačí přejíždět nad tabletem a bude to vypadat jako kdyby jste měli v ruce myš.
Pero má i nahrádní hroty schované uvnitř tabletu.
Tablet má 1024 přítlaků, což je o proti jiným docela slušné a mně to úplně vystačí.
Wacom Intuos Pen&Touch dostanete s kabelem, který musíte připojit k počítači/notebooku. A tady nastává trošku problém. Pokud máte notebook tak se hrana kabelu nepříjemně dře o hranu notebooku. Samozřejmě jde o zvyk a kabel se tím nijak nepoškodí, pokud s tím budete zacházet, tak jak máte.
Kdyby vám to přece jen vadilo, a nebo by jste měli nějaké jiné potíže s USB portem, potom je tu i možnost dokoupit si bezdrátové připojení do tabletu.

 Rozhodně tablet doporučuji pro ty, kteří s tablety začínají tak jako já. A proto vám taky nemůžu říct, jestli je tu nějaký lepší tablet atd. ale jsem s ním naprosto spokojená.
 Pokud máte nějaké dotazy ohledně tabletu, tak se mě zeptejte. Ráda vám pomůžu. A ještě než se podívaté dolů na obrázky, dám vám radu. Podívejte se na nějaká youtube videa, jak se s tabletem pracuje a jak se instaluje modul, pokud to ještě nevíte. Rozhodně vám to ušetří spoustu problémů.


Takhle nějak vypadá... Kolem těch světelných čárek jsou vždy dvě tlačítka nad a pod tím.



Ze zadu si můžete vyměnit hroty a nebo tady tu         VVV     věc z modré do černé.

Zde vydíte jak asi vypadá pero. V zadní části se nachází "guma", tu když použijete, tak by se vám měla automaticky nastavit v programu, ve kterém kreslíte. Já ji ale moc nepoužívám.
 Pak před gumou vydíte modrý proužek, který lze vyměnit za černý.


Žádné komentáře:

Okomentovat