Music Player

úterý 3. února 2015

osu! mapa + recenze

Ahojky~! Podruhé jsem zkoušela vytvořit beatmapu pro hru s názvem osu! Myslím, že se mi tentokrát tak nějak povedla :D Ale než se dostaneme k mé mapě chci nejprve taky říct, co je to za hru.
 
Takže, osu! je hra zaměřená hlavně na šílené klikání myši nebo různých jiných tlačítek, které máte na klávesnici. Samozřejmě neklikáte jen do jednoho místa, ale rovnou po celé obrazovce.... (tak jo, potrhlý úvod máme za sebou :D)
 Ve hře si můžete vybrat z několika základních beatmap, nebo je pak stahovat na stránkách osu! > http://osu.ppy.sh/
Máme tu několik obtížností; většinou Easy, Normal, Hard a Insane (Lehká, Střední, Těžká a Šílená), pak si můžete vybrat mezi Taiko (nějaké bubnování či co), osu!Mania (piano), Catch the Beat (chytání ovoce) a normální osu! (klikání na kolečka :D), a ještě se dá beatmapa okořenit různými módy jako například: Hardcore (mapa se otočí vzhůru nohama), Double (zrychlí se rychlost mapy) atd.
 Osu! není složitá hra na pochopení, ale to se nedá říct o hraní. U některých beatmap mi nejde udělat dobré skóre, natož je dohrát... avšak s tréninkem se to pak zlepší :)
 Můžete si vytvořit také vlastní mapu, ale to je na delší vysvětlování takže až příště ;)
A tady nějaká ukázka osu:
 
 Jedna z těch jednodušších beatmap ^^^ 
-Tak a zde si můžete stáhnout mojí beatmapu > http://osu.ppy.sh/s/277273
 (Pak sem přidám i video, ale až ho natočím x3)
>>Celkově této hře dávám 9/10 bodů, kvůli těm úplně hardcore mapám, které na svém anti-herním notebooku opravdu nedám :D<<
~~Tak se mějte hezky a doufám, že si se mnou někdy zahrajete osu! :D~~

2 komentáře:

  1. Kdyžtak další mapka je na světě ;)

    OdpovědětVymazat
  2. Osu! hraji sice jen pár dnů, ale už jsem si stihla najít své oblíbence.
    Doporučeje se používat kreslící tablet, kvůli vetší přesnosti a klikat pomocí kláves x a y/z. používám Grafický tablet XP-Pen Star 430S ( https://www.xp-pen.com/product/52.html ) ke hraní hry OSU!, tablet vypadá dobře.

    OdpovědětVymazat